Shanghai Blog

Displaying 1-1 of 1 result.

Åkte båt från Shanghai till Gouqi Island direkt på den nya året (2 Jan). Gouqi tillhör Zhoushan, ett distrikt bestående av öar utanför resten av Zhejiang-provinsen (som Zhoushan också tillhör). Gouqi är egentligen två stycken öar, som nu är förbindna med en bro. Lite osäker på namnen på de bägge öarna.

Båtbiljetten inkl också buss från busstationen vid Shanghai Nanpu Bridge ut till Yangshan hamn (den delvis konstgjorda djuphavshamnen utanför Shanghai). Färjan tar sedan drygt 3 h med ett stopp vid en annan ö på vägen ut.
Gouqi är den ö som ligger längst österut från Kinas kust och soluppgången här är alltså den tidigaste i Kina. Klipporna som lägger längst österut har därför blivit ett populärt turistmål. Så populärt att de inhängnat allt och nu tar rejält betalt! Vi gick dock runt det inhängnade området och kollade på soluppgången gratis. Tyvärr kunde man inte se någonting alls denna morgon på grund av dimman!

Gouqi är också känt för sin övergivna fiskarby, se lite bilder nedan. Tydligen ligger den lite dåligt till och efter att skolan också flyttade så har den blivit i princip helt övergiven.

Tog en riktigt skön promenad över ön till fiskmarknaden där vi sedan käkade middag. Var tvungen att passera ett militärområden (den stora radarstationen i bilden). Den unga killen som stod vakt verkade mycket förvånad hur jag kommit dit och ville att jag skulle radera alla bilder från min kamera av radarstationen.

Totalt var det en riktigt bra utflykt från storstaden med ett trevligt hotell och en väldigt god och prisvärd skaldjursmiddag! Det är också lågsäsong så här års så det var enkelt att köpa biljetter till färjan.


Posted: 18 Feb 2016