Shanghai Blog

Displaying 1-3 of 3 results.

Det har varit drakbåtsfestivalen här i Kina, så vi var lediga i måndags (jobbade dock under själva helgdagen). Var iaf till Mianshan, ligger 2-3 h söder om Taiyuan.


Posted: 17 Jun 2010

Var ledig förra veckan, så passade på att resa till Gula bergen (黄山)i provinsen Anhui. Jag åkte dit med Jon, den engelska killen som jobbat i Taiyuan tidigare, men nu pluggar i Shanghai. Nattåget från Shanghai till Gula bergen tog 14 h, och förvånande lugnt på tåget, det knappt var några andra passagerare. Vi vandrade sedan i Gula bergen i 2 dagar, sov över en natt på ett hotell på toppen av Gula bergen, och var uppe kring kl 5 nästa morgon för att se den välkända soluppgången. Det var mycket turister ute kring kl 5, en hel del koreanska och japanska turister också. Hade tur också att det var väldigt klart väder den andra dagen. Tredje dagen besökte vi en liten klassisk by utanför staden Huangshan (där tågstationen ligger). Byn heter Xidi (西递)och vi gick omkring och kollade bland dess vita gamla hus. Det var tydligen en rik liten handelsplats tidigare, och denna byn plus några till omkring Huangshan ser alla ungefär ut så här, med vita hus kring en damm eller bäckar. Åkte sedan tillbaka till Shanghai där Expo 2010 har startat sedan ungefär en månad tillbaka. Jag var där på en torsdag med förhoppningen att det skulle vara mindre folk och kortare köer. Läste sedan att det varit drygt 374 000 besökare den här torsdagen, men ändå bättre än under helgen då det var ungefär 500 000 under en dag. För att komma in på de mest populära utställningarna måste man hursomhelst stå i kö, långa köer. För att ta sig in till Saudiarabiens utställning var det ungefär 4 h kö. Det finns tydligen plats för 10 000 köande personer utanför deras paviljong. Jag begav mig dock till Japans, där jag efter 2 h i kö tills slut kom in. Var väl egentligen inte så mycket att se, men de hade iaf en robot som spelade fiol som var rätt imponerande. Jag hann också med att Vietnams, Finlands och Spaniens utställningar.


Posted: 03 Jun 2010

Lite sent men tills slut kommer det några bilder från Shanghai 18/4 då jag, Marcus och Jonas var och kollade på Formel 1!


Posted: 01 Jun 2010