Shanghai Blog

Hong Kong & Disneyland

Jag och Nara var till Hongkong i slutet av augusti (25-29 augusti). De första två nätterna bodde vi på “Heritage Lodge”, som är ett väldigt trevligt och grönt område uppe på en kulle ovan tunnelbane-stationen (Mei Foo) som ligger precis nedanför. Efter att jag besökt en bank under torsdagen så passade vi på att besöka Hong Kong Disneyland under fredagen (då vi hoppades på att det skulle vara lite mindre folk än under helgen). De har ett nytt tema i Disneyland med “Star Wars Take-over” vilket betyder att de gjort om en del attraktioner, främst så har Space Mountain nu blivit Hyperspace Mountain med Star Wars tema. Det var en väldigt rolig och lång dag på Disneyland, vi hann också med alla attraktioner som vi ville testa. Den längsta kön var till Hyperspace Mountain med ca 40-50 min i kö. Annars var det relativt korta köer för de flesta andra attraktioner. Det är förresten inte tillåtet att ta med sig dricka och mat in i Disneyland men det är ingen som kollar det så det är inga problem att ta med sig en del in.

Vi hann också med att testa en hel del street food i Hongkong. Testade också en enkel nudelrestaurang som hade fått en michelin-stjärna, men den var faktiskt inte särskilt imponerande.

De sista två nätterna bodde vi på Harbour Grand Kowloon. Hotellet har rätt bra priser (utan frukost, hotell-frukosten var dyr så vi tänkte att vi kan äta ute i Hong kong istället) med en väldigt fin utsikt över vattnet och Hongkong-ön mittemot (hotellet är på Kowloon-halvön). Hotellet har dessutom en swimming-pool uppe på taket! Det är populärt och väldigt högt rankat på tripadvisor vilket tyvärr gjorde att incheckningen tog en mindre evighet med en väldigt lång och långsam kö. Nara fick dessutom vänta i över en månad på att få tillbaka sin deposition, så intrycket av deras service var inte särskilt bra.
Hann också med att kolla in lite shopping i Hong Kong. Jag besökte ett par darts-butiker och testade lite soft tip darts samtidigt.


Posted: 24 Sep 2016