Shanghai Blog

Annsofi i Shanghai och Sanya

Lite bilder från oktober ifjol när Annsofi var i Shanghai och vi också reste till Sanya. I Shanghai hann vi besöka lite olika parker (Fuxing Park och Century Park) och Annsofi hann visa upp väldigt goda boule-skills under picknicken i Century Park. Annsofi hann också bekanta sig med vår katt (小喵/peanut)som var minst sagt avvisade till en början :)
I övrigt hann vi testa en hel del olika restauranger i Shanghai samt grilla hemma i innergården.
Vid resan till Hainan så flög vi först till norra delen av ön (Haikou) och tog sedan snabbtåget ner till Sanya. Vi bodde först två nätter på “Holiday Inn Resort Sanya Bay” och efter det två nätter på “Kempinski Hotel Haitang Bay”, så vi hann se lite olika delar av stränderna kring Sanya.
Vi hittade en italiensk restaurang som heter “Casa Mia” efter Sanya Bay. Hade mycket bra mat och väldigt gott grillat kött! Hade dock lite problem att checka in på bägge hotellen eftersom Nara bokat via en kinesisk webbsajt och de klagade på att vi inte hade kinesiska id-handlingar. Efter en del diskussioner löste sig det tills slut.
Kempinski hotellet var väldigt fint och lyxigt, där man t o m kan få en privat gondol-tur mellan byggnaderna (inte gratis) och hade ett enormt grönområde samt privat stand. Det fanns dock inte så många restauranger kring Kempinski, men vi lyckades hitta en Hunan restaurang i närheten. I övrigt kan man säga att vi hade tur med vädret, då vi klarade oss undan särskilt mycket regn, för ett tyfon-oväder precis hade passerat förbi Hainan!


Posted: 11 Aug 2016